Jalkahoidot

Jalkahoitoon tultaessa tarkistetaan jalkojen yleiskunto, ongelmat ja tehdään hoitosuunnitelma, jonka avulla hoito aloitetaan. Ensimmäisenä keskitytään vaivaan, joka aiheuttaa kipua tai epämiellyttävää oloa.

Hoidon yhteydessä annan myös kotihoito-ohjeita, tietoa jalkojen omahoidosta sekä ohjaan tarvittaessa asiakasta jatkohoitoon.


Perusjalkahoito

Jalkahoito aloitetaan tarkastuksen jälkeen kylvyllä, jos jalkojen vointi sallii sen. Ensimmäisenä hoidetaan kipua aiheuttava ongelma ja sen jälkeen edetään hoitotarpeen mukaan.
Kynsien lyhennys, kovettumien, känsien ja syylien poistoa ja hoitoa.

Tarkistuksen ja jalkakylvyn jälkeen edetään hoidossa asiakkaan kanssa tehdyn hoitosuunnitelman mukaan.


Turvejalkakääreet

Turvejalkakääreet

Turvejalkakääreissä jalat sujautetaan vadissa lämpimässä vedessä oleviin pusseihin, joissa on lämmintä turvetta. Jalkaterät saavat olla hoitopussissa 20-30min. Välillä suoritan kevyttä hierontaa pussin päältä. Lopuksi jalat huuhdellaan ja suoritetaan hierota. Keventää, lämmittää ja rentouttaa väsyneitä jalkoja.

Turvekääreet voidaan yhdistää tehtäväksi hyvin esim. perusjalkojenhoidon yhteydessä.

Turvekylpy keventää ja tekee ihmeitä jalkaterille, jotka joutuvat koville monestakin syystä. Helli hetki varpaita ja koko keho kiittää sinua.


Vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta

Vyöhyketerapeuttisessa jalkahieronnassa käsitellään jalkaterät. Tarkoituksena on saada aikaan rentouttava ja kokonaisvaltainen hermoston kautta vaikuttava hoito. Hieronnalla käsitellään heijastepisteitä siten, että keho ryhtyy korjaamaan itse itseään.  

Hoito on rentouttava ja aineenvaihduntaa vilkastuttava.


Hemmottelua jaloille

Hemmotteluhoidossa jaloille voidaan tehdä kuorinta/naamio, joka ulottuu polviin saakka. Kuorinnan jälkeen kuorinta-aine poistetaan ja laitetaan hoitava naamio 10-15 min.

Naamion poiston jälkeen suoritetaan hieronta loppusivelyineen.