Hieronnat

Perinteinen hieronta:
Auttaa lihasjännityksiin sekä lihaskipuihin. Hieronnassa käsitellään lihaksia erilaisilla otteilla.
Tämä lisää lihaksiston verenkiertoa, nivelten liikkuvuutta ja aineenvaihduntaa, vähentää turvotusta, auttaa kehoa uusiutumaan sekä parantamaan itse itseään. Hieronta myös rentouttaa ja vähentää stressiä antaen hyvän olon tunteen.
Hieronta voi olla 30-40min kestävä osahieronta, tunnin puolihieronta tai 90min kokohierontana.

Hot Stone kuumakivihieronta

Hot Stone –kuumakivihieronta:

Tapahtuu perinteiseen tapaan lämpimiä basalttikiviä apuna käyttäen (50-55astetta). Kuuma-kivihieronta vaikuttaa edistävästi aineenvaihduntaan, verenkiertoon sekä lymfakiertoon. Hieronta rentouttaa kokonaisvaltaisesti ja auttaa lihasjännityksiin, tasapainottaa mieltä ja kehoa.

Hieronnan aikana kiviä asetellaan vartalon eri kohtiin tilanteen mukaan. 
Kiviterapia on ollut osa itämaista lääketiedettä yli 5000 vuotta. Kuumia kiviä on käytetty puhdistusrituaaleissa, kipujen poistossa ja niitä on kääritty puiden lehtien sisään asetellen kehon eri osiin parantamaan hermostollisia ongelmia.

Hieronnassa käytän perusöljyä, johon on lisätty Primaveran luomu vartaloöljyä esim. laventeli-vanilla, kataja-sypressi, inkivääri-lime, ruusu-tyrni.

Turvehoito

Turvehoidoissa käytän Lehtosuon Hoitoturvetta, joka on puhdas suomalainen luonnontuote. Hoitoturpeeksi hyväksytään vain paras raaka-aine, joka jauhetaan erittäin hienoksi massaksi heti nostamisen jälkeen. Hoitoturpeen terapeuttinen vaikutus perustuu lämpötilaan, turpeen antiseptiseen vaikutukseen ja turpeessa oleviin biologisten ainesosien aktivoivaan vaikutukseen.
 

Tärkeimmät terapeuttiset aineet ovat humushapot (28,5%) sekä fulvohapot (10%). Lisäksi turve sisältää monia ihoa hoitavia aineita, kuten kuparia, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä.

Turpeen vaikutus hoitotapahtumassa perustuu sen sisältämiin bioaktiivisiin ainesosiin ja syvälämpö-hoitoon.
Hoitoturve sopii kaikenikäisille. Sillä ei tunneta allergisoivaa vaikutusta. Hoitoturve on kasviperäinen tuote, joka sisältää vapaita estrogeenejä.

Hoitokuvaus: Selän alueelle levitetään 40 -asteiseksi lämmitetty turve, joka peitetään kelmulla. Kelmun päälle laitetaan turpeella täytetyt lämpöpakkaukset, jotka antavat mukavan lämmön selkään ja näin turpeen bioaktiiviset aineosat imeytyvät tehokkaasti. Sillä aikaa kun turve on selässä, hierotaan pää, kädet ja jalat.

Kun 15-20 minuuttia on kulunut, otetaan kelmu ja sen mukana osa turpeesta pois. Sen jälkeen öljytään selkä ja annetaan imukuppihieronta alueelle. Tämän jälkeen turve poistetaan lämpimällä, kosteilla pyyhkeillä ja selkä hierotaan lopuksi.
Turvehoito poistaa tehokkaasti myös nestettä ja laittaa aineenvaihdunnan vauhtiin.

Turvejalkakääreet. Kts. jalkahoidot.

Turpeen päälle kelmu ja lämpöpakkaukset.
Turve poistetaan lämpimällä pyyhkeellä ja aloitetaan hieronta.
Lämmin turve rentouttaa kehoa ja mieltä samettimaisella pehmeydellään.